Alla Nyheter

Vi stödjer Musikhjälpen 2024

Nu sluter vi upp för ”Alla kvinnors rätt att överleva sin graviditet” som är temat för Musikhjälpen 2024. Vi verkar i en sport som domineras av tjejer redan från unga år och vi tror därför vi är många som tillsammans delar en gemensam passion och önskan om flickor och kvinnors hälsa och välfärd världen över. Nu kan vi tillsammans göra skillnad!

Mödradödlighet är en undanskymd katastrof i skuggan av ett ökande antal krig och konflikter i världen. Även klimatkatastrofer, fattigdom och diskriminering gör att gravida inte får tillgång till den vård de behöver. Varannan minut dör en kvinna i världen kopplat till graviditet och förlossning. När du har läst klart den här texten kommer ännu en kvinna ha dött på grund av mödradödlighet. Genom Musikhjälpen 2024 kan du vara med och bidra till kampen mot mödradödlighet.

KLICKA HÄR eller skanna koden för att ge ditt bidrag.

Tack för din gåva!

Ponny- och Children SM 2024 tillsammans med Sundsvalls Ridklubb

Städning vid tävling SRK

Städning vid tävling SRK
Det som ingår att städa är:

  • toaletterna vid sekretariatet
  • toalett vid kafeterian
  • toalett i storhäststallet, ridskolan
  • handikapptoalett vid ponnystallet, ridskolan
  • ytorna utanför sekretariatet samt långa gången mot ingång till ridhus
  • läktare i ridhus, trapp upp till kafeterian samt utanför dörren till kafeterian.
  • tömma sopkorgar vid läktaren

Börja dagen med att kontrollera att allt är påfyllt och att det ser rent och fint ut. Toalettpapper och handtorkpapper samt sanitetspåsar finns i städskrubben vid sekretariatet. Nyckel till hållarna för papper ligger på hyllan till höger i städskrubben, viktigt att den läggs tillbaka på samma plats, den har en träbricka fastsatt på den. Det finns även en nyckel i storhäststallet som kan användas där.

I städskrubben (ligger i hörnet till höger om handikapphissen vid sekretariatet) finns allt som behövs, som golvmoppar och städmaterial till toaletterna. Där finns även soppåse att kasta påsarna från toaletterna. Rena golvmoppar finns i den gula hinken som står ovanpå skåpet. Skurkäppar står till höger om skåpet.

Under dagen

  • Sopa när det blir sandigt i trappen.
  • Kolla toaletterna och fyll på eftersom det tar slut,  torka av handfat och plocka upp.skräp från golvet så att det är fräscht, sopa osv om det behövs.
  • Se över läktaren, ta bort skräp som lämnas och byt soppåsar vid behov.

Slutstädning

  • Städa toaletterna, fyll på så allt finns, sopa och torka golv.
  • Sopa alla ytor, torka golven, trappen upp till entrén till kafeterian samt ytorna utanför sekretariatet samt sopa inne på ridlärarnas kontor om det är sandigt där.
  • När allt är klart, byt soppåse inne i städet samt se till att det är rent på golvet så att ordinarie personal inte behöver börja med att städa städskrubben när de kommer på måndag. 

Hur mycket städning som krävs är beroende på antal starter så klart.

Lycka till! 😊

Sjukvårdare vid tävling på SRK

Under SM kommer det att vara två sjukvårdare på plats under tävlingsdagarna, där en finns i stora ridhuset och den andra har hand om framhoppning och framridning.

Vid allvarligare incident på framhoppning eller tävlingsbana så kommer ridhusen att utrymmas av tävlingsledare/banchef. I så fall finns presenning och filtar i en väska märkt med ett rött kors på krokarna vid ordinarie huvudingång för häst i stora ridhuset och vid ingång till framhoppning i lilla ridhuset. Där finns även grimma och grimskaft om behov uppstår.

Vid behov be någon ropa på sjukvårdare eller meddela domartornet att ropa ut att sjukvårdare behövs och vart den ska gå.

Om det inte är en ”enkel” avfallning så invänta sjukvårdare och helst ska ryttaren inte resa sig upp förrän sjukvårdaren kommit fram.

Vid avfallning där en ponny kommer lös, se till att den inte springer på dig. Din säkerhet är viktigare och ponnyn stannar till slut.

Vid lös ponny går in- och utsläpp ut från banan och stänger dörren utifrån.

Framhoppningspersonal ser till att ha mobilnummer till sjukvårdare för att kunna tillkalla vid behov.

Stay safe! 😊

Personal på och kring banan

Här kommer information inför tävlingsveckan och om de olika funktionärsuppgifter som är kopplade till banan och framhoppningen. Banchefen ansvarar för funktionärerna som arbetar på och kring banan. Den banchef som ansvarar för den dag eller dagar då du är funktionär kommer att kontakta dig innan tävlingarna börjar.

Som funktionär under SRK:s tävlingar är du vår ambassadör och tillsammans gör vi detta evenemang till en fantastisk upplevelse. Det är därför viktigt att du kommer i tid, är uppdaterad på information samt att du är hjälpsam och positiv. Meddela banchefen om du av någon anledning blir sen eller om du blir sjuk.

Funktionärsuppgifterna är indelade i tre pass per dag. Var noga med vilket pass du har blivit tilldelad.

Alla funktionärer kommer träffas i Milton innan varje arbetspass för gemensam information och genomgång av säkerhet och annat som är viktigt att känna till.

Du kommer få en funktionärsväst inför ditt arbetspass som du förväntas ha på dig. Kom ihåg att lämna tillbaka den när du avslutat ditt arbetspass.

Banchef respektive tävlingsdag

Tisdag: Mathilda Björck, 0702381813
Onsdag: Sara Österholm, 0739784257
Torsdag: Tove Westerberg, 0727288458
Fredag: Maja Wiselquist, 0703185252
Lördag: Mathilda Björck, 0702381813

Ansvarig för ombyggnation alla dagar: Birgitta Lundahl 0730534315

Banpersonal

Banpersonal finns på banan under tävlingsklasserna. Banchefen leder och fördelar arbetet för banpersonalen med målsättning att effektivt hålla banan ridbar för samtliga ekipage i varje klass. Arbetsuppgifter på banan är t ex, bygga hinder, höja och sänka hinder, justera avstånd, mocka och var behjälplig enligt tävlingsreglerna.

Framhoppning

En funktionär är ansvarig för framhoppningen innan och under varje klass. På framhoppningen ansvarar funktionären för att framhoppning sker på ett säkert sätt och på tillåten höjd och bredd. Överdomaren har huvudansvaret för framhoppningen och funktionären bistår.

In- och utsläpp

Den som ansvarar för insläpp släpper in ekipage på banan enligt startordningen på startlistan. Ansvarig för utsläpp stäpper ut ekipage som avslutat sin ritt. Vi önskar ryttarna lycka till när de är på väg in på banan och gärna ett “bra jobbat” eller liknande på vägen ut.

Ombyggnation

Personalen i ombyggnationsgrupperna hjälper till med ombyggnation mellan klasser och inför nästa tävlingsdag. Ombyggnationsgrupperna arbetsleds av ansvarig för ombyggnation.

Lycka till! 😊

Parkeringspersonal och minibussförare

Parkeringspersonal och minibussförare

Du kommer att vara en av de första som våra besökare möter. Vilken möjlighet!

Vi i arrangörs-gänget vill göra ert arbete så enkelt som möjligt så här är lite grundupplägg:

Minibussen

Bussen ska åka mellan Selånger IP och grusplanen vid ridskolan. På bägge platser kommer det att finnas en utmärkt busshållplats. Där kan man stå och vänta på att bussen kommer eller ringa till bussens förare. Det kommer nämligen att finnas en telefon i bussen att ringa till om man undrar när bussen kommer tillbaka för att hämta upp.

Toalett och funktionärsfika kommer att finnas både i Milton på ridskolan och på Selånger IP.

Parkering

Vi vill ha så lite trafik som möjligt genom ridskolans område under tävlingarna. Förutom varutransporter, färdtjänst och rörelsehindrade med tillstånd, så kommer det finnas boende och vissa funktionärer som kommer få ett särskilt tillstånd att passera och parkera vid ridskolan. Det kommer de att ha väl synligt i sin vindruta!

Grusplanen ska i första hand användas som en av- och påstigningszon för publik och funktionärer som ska in på området.

I övrigt kommer det att finnas utpekade områden för parkering, beroende på om du är tävlande, publik eller funktionär.

En parkeringsansvarig finns alltid till hands att ringa till om det uppkommer frågor!

Var på plats vid grusplanen en kvart innan din utsatta tid, så hinner vi stämma av den kommande dagen!

Parkerings och logistikansvarig, Sven 070-2920028

Lycka till! 😊

Boka grovfoder i toppklass

Boka grovfoder i toppklass

Nu kan du boka grovfoder i toppklass med direktleverans till SM. Du som tävlar på SM och önskar GreenFeeds förstklassiga tävlingsbalar kan förboka från Equestit AB och få balarna levererade till din box på blats. Dina balar bokas genom att skicka ett SMS till Malin Molander på  070-398 46 65. Skriv ryttarens namn, hästens namn och det antal balar du önskar.

Pris: 175 kr för en 18-20 kg bal

Boka senast den 22 oktober kl. 12.00

Alla Nyheter

Vi gör det möjligt!

Huvudsponsor

Klassponsor

Lokal
Sponsor

SRK Alkohol- och Drogpolicy

Vi på SRK strävar efter en trygg och positiv miljö för alla våra medlemmar. Vi tar tydligt avstånd från användning av alkohol och droger.

Viktiga punkter:

  • Nolltolerans: Ingen alkohol vid barn- och ungdomsaktiviteter.
  • Evenemang: Ingen alkoholförsäljning, strikt kontroll vid entréer.
  • Lag och ordning: Följer alla lagar om alkoholförsäljning och marknadsföring.
  • Sponsring: Ingen alkoholrelaterad sponsring till vår barn- och ungdomsverksamhet.
  • Förebilder: Våra ledare agerar som positiva förebilder.

SRK värnar om att föräldrar ska känna sig trygga med att deras barn deltar i vår verksamhet.